Repliik Poliitik hakkas (taas) ajakirjanikuks (1)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy

Eilsest asus Sakalas ajakirjanikuna tööle Kadri Paas, keda paljud mäletavad viimaste riigikogu valimiste kampaaniast kui Eesti 200 kandidaati. Pärast Eesti 200 juhtidega tekkinud konflikti astus ta erakonnast välja ning viimasel ajal on ta esinenud Sakala arvamusküljel lihtsalt vaatlejana.

Kümneid ajakirjanikke on tee viinud poliitikasse, teises suunas liigutakse tunduvalt harvem. Kui oled kord juba mõne erakonnaga liitunud, on raske taastada erapooletu peegeldaja positsiooni. Mõistlikud inimesed saavad enamasti küll ajakirjaniku rolli esitatavatest nõudmistest hästi aru, pealegi jälgib väljaande objektiivsust peatoimetaja, kuid oluline on seegi, kuidas asi avalikkusele paistab.

Seepärast pidime ka Kadri Sakalaga liitumise eel läbi mõtlema, kuidas võimalikku huvide konflikti vältida. Eelkõige võiks see puudutada Eesti 200-ga seotud teemasid ja seetõttu leppisime kokku, et nendest ta vähemalt aasta jooksul ei kirjuta. Viljandimaa poliitikaga pole Järvamaalt pärit Kadri Paasil mingeid seoseid olnud, mistõttu ei tohiks olla põhjust tema siinsete teemade käsitlemises kallutatust näha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles