Politsei püüab kütuse hinna tõusu üle kavaldada

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusesäästu võimaldab politseile ka roller ja samas pääseb konstaabel Vaido Vaher sellega hõlpsamini kohtadesse, kuhu autoga ei sõida.
Kütusesäästu võimaldab politseile ka roller ja samas pääseb konstaabel Vaido Vaher sellega hõlpsamini kohtadesse, kuhu autoga ei sõida. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Üha kõrgemale kerkiv kütuse hind pitsitab ka Viljandi politseid, aga korravalvurid püüavad selle mõju vähendamiseks oma sõite efektiivsemalt planeerida.

Mitu sõidukit Viljandimaal töötavate politseinike käes täpselt on ja kui palju need kuus kokku kütust vajavad, ei saa Viljandi politseijaoskonna juhi Alvar Pähkli sõnul üheselt öelda, sest osa neist ning kuluarvestusest on Tartu alluvuses.

Viljandi politseijaoskonnas töötavad korrakaitsepolitseinikud võivad tema andmeil kulutada ühe kuu jooksul laias laastus neli tonni kütust.

Lõuna prefektuuri kommunikatsioonibüroo arvutas välja, et hinna kerkimise tõttu saab Viljandi politsei praegu kuus 500 liitrit vähem kütust kui aasta tagasi.

«Muidugi annab see tunda, aga üldiselt pole hullu, saame töö tehtud,» lausus Pähkel. «Osa sõite on võimalik säästlikumalt organiseerida. Näiteks Tartusse nõupidamisele ei pea džiibiga sõitma, vaid saab võtta sõiduki, mis tarbib vähem kütust. Eelmisel aastal saime kuue vana sõiduki asemele säästliku diiselmootoriga uued Škodad.»

Ta märkis, et nõnda laveerides saab politsei pakkuda oma teenust normaalselt nii Viljandis kui maakonnas.

Küll tõdes politseijuht, et ühel hetkel pole kalli kütuse tõttu võimalik enam samas mahus sõite teha. «Ilmselt annab see esimesena tunda konstaablite töös,» lausus Pähkel.

«Teiste maakondadega võrreldes on Viljandimaal konstaableid rohkem.»
Politseijuht lisas, et operatiivsõidud on esmatähtsad ja nende arvelt järeleandmisi ei tule.

Täispikkuses artikkel ilmus 24. märtsi «Sakalas»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles