Hiljuti avastatud kodumaapuhkus on siseturistide huvi Viljandimaa vastu hoidnud (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaa meelitab turiste Viljandi, Mulgimaa ja Soomaaga, aga üha enam mängivad rolli siinsed toidukohad. Turismispetsialisti sõnul on Fellin hea näide kohast, kuhu ka kaugem rahvas soovib einestama tulla.
Viljandimaa meelitab turiste Viljandi, Mulgimaa ja Soomaaga, aga üha enam mängivad rolli siinsed toidukohad. Turismispetsialisti sõnul on Fellin hea näide kohast, kuhu ka kaugem rahvas soovib einestama tulla. Foto: Elmo Riig

Tänavune turismi kõrghooaeg suvi on möödas ja kuigi Viljandimaa kohta näitab statistika, et mullusega võrreldes majutati siin ligi üheksa protsenti vähem turiste, oli siseturistide hulk siiski suurem kui pandeemiaeelsel aja. Huviliste arv küll kasvas, ent aega veetsid nad siin vähem. 

Viljandimaa arenduskeskuse turismivaldkonna juht Johan-Kristjan Konovalov ütles, et koroonaaeg pani eestlasi avastama, et kodumaal saab ägedalt puhata. "Teadmist meie teenuste heast tasemest ja põnevatest paikadest on kindlasti rohkem ja see paneb ka edaspidi inimesi Eestimaal ringi liikuma," lausus ta, kuid tõdes, et samas tuleb jätkata taseme tõstmist, sest kõrgemat hinda küsides on klienti järjest raskem enda juurde meelitada. "Kvaliteet on tulevikku vaadates kõige olulisem märksõna," lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles