Solarstone avas Euroopa suurima päikesekatuste tehase Viljandis

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Uue tehase avamist võib pidada osaühingu Solarstone ajaloo tähtsaks verstapostiks, kuid ettevõtte põhimõte on alati olnud pidev areng ja innovatsioon, nii et pilk on ikka suunatud tulevikku.
Uue tehase avamist võib pidada osaühingu Solarstone ajaloo tähtsaks verstapostiks, kuid ettevõtte põhimõte on alati olnud pidev areng ja innovatsioon, nii et pilk on ikka suunatud tulevikku. Foto: Erakogu

Solarstone’i uus päikesepaneeli tehas Viljandis on tootmisvõimsuse poolest Euroopa suurim. Seal on võimalik toota 13 000 ehitisintegreeritud päikesepaneeli kuus ning aastas suudab see varustada 6000 hoonet 10-kilovatise päikesekatusega, mis on piisav keskmise majapidamise elektrivarustuse katmiseks.

Et neid arve paremini hoomata, on Solarstone võrdluseks toonud, et alates tehnoloogia tutvustamisest seitse aastat tagasi on näiteks turukonkurent Tesla paigaldanud USA-s päikesekatuse 3000 kodule.

Tagalat nii suure tootmisvõimsusega tehase käitamise juures pakub Solarstone’ile muutuv maailm. Nagu ütles ettevõtte kommunikatsioonijuht Janari Võrk, näevad Euroopa Liidu direktiivid ette, et alates 2027. aastast peavad kõik ärihooned ja alates 2029. aastast kõik uusehitised olema päikesekatusega, ning see tähendab suurt nõudlust, mida vastne tehas on võimeline täitma. «Lisaks on renoveerimislaine vaikselt hoogu kogunud ja selle käigus päikesekatuse paigaldamine on suurepärane viis kinnisvara väärtust kasvatada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles