Kahes koolis algavad hiina keele tunnid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kooli põhikooliõpilased saavad sügisel soovi korral hakata hiina keelt õppima. Õpetaja tuleb kooli otse Hiinast.
Paalalinna kooli põhikooliõpilased saavad sügisel soovi korral hakata hiina keelt õppima. Õpetaja tuleb kooli otse Hiinast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sügisest saavad Paalalinna kooli põhikoolilapsed ning uue riigigümnaasiumi õpilased hakata hiina keelt õppima. Kui palju peaks aga kursuse läbinud noor hiina keelt oskama, pole veel selge.

Viljandi gümnaasiumi direktori Ülle Luisu selgituse kohaselt saab gümnasist valida esialgu 35-tunnise kursuse. Maksimaalselt saab ta aasta jooksul kauget keelt õppida 105 koolitunnis.

Direktori sõnul on esmatähtis, et kui kursuse läbinud noor peaks sattuma hiinakeelsesse ühiskonda, oleks talle seal kasutatav märkide keel mõistetav.

Õpetaja, kelle leidmiseks korraldatakse Hiinas konkurss, tuleb Viljandisse esialgse lepingu järgi kaheks aastaks. Seejärel kavatsevad koolijuhid hinnata, millist kasu õpilased hiina keele kursusest on saanud.

Täna allkirjastavad Tallinna ülikooli rektor Tiit Land, Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk ning Paalalinna kooli direktor Aavo Palo koostöölepingu, mis hiina keele õpetaja suve lõpul Viljandisse toob.

Õpetaja saabub Eestisse Tallinna ülikooli Konfutsiuse instituudi toel. Instituut vahendab Viljandi õpilastele ka vajalikud õppevahendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles