Eranuhi Viljandisse tooja kirjutas lasteraamatu

Margus Haav
, reporter
Copy
Raamatu autor Gert Kiiler (paremal) ja kass Orav naudivad idüllilist puhkehetke.
Raamatu autor Gert Kiiler (paremal) ja kass Orav naudivad idüllilist puhkehetke. Foto: Erakogu

Stsenarist ja kirjanik Gert Kiiler sai valmis oma esimese lasteraamatu. "Kass, kes ei osanud nurruda" on lõbus muinasjutukogumik, kus on tegelasteks nii inimesed kui ka loomad, aga samuti raamatud, ketsid, pilved, lumememm ja paljud teised elusad ja elutud asjad. Nii lastele kui täiskasvanutele sobivatest juttudest selgub, et igale hullule olukorrale on lahendus ja sõprade abiga saab kõigist raskustest üle. 

Kiileri debüütromaan, krimilugu "Eranuhke ei armasta keegi" ilmus mullu augustis. Tema esimene lasteraamat ei sündinud autori kinnitusel tühja koha peale.

"Eks ma olen lastele ju päris pikalt teinud – kümme aastat kirjutasin koos Silvia Soro ja Elo Selirannaga ETV saatele "Lastetuba" stsenaariume," rääkis Kiiler. "Ja sinna sekka sattusid ka mõned algupärased muinasjutud, mis saates maha mängiti. Kui "Lastetuba" eetrist ära kadus ja mul oli ilmunud esimene kriminull, siis mõtlesin, et võiks vahelduseks ka midagi muud teha. Tulid meelde need muinasjutud, lugesin üle ja pakkusin siis kirjastajale, et äkki huvitab ... Huvitaski. Selleks, et raamat kokku tuleks, pidin mõned muinasjutud veel juurde kirjutama ja nii saigi kokku kaheksa juttu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles