TUNNUSTUS Tekstiilikunstnik Anu Raud saab teeneteristi

Sakala
Copy
 Anu Raud on tekstiilikunstnik, Heimtali koduloomuuseumi arendaja ja hooldaja, emeriitprofessor ning Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik. 
 Anu Raud on tekstiilikunstnik, Heimtali koduloomuuseumi arendaja ja hooldaja, emeriitprofessor ning Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik. Foto: Elmo Riig

Tekstiilikunstnik, Heimtali koduloomuuseumi arendaja ja hooldaja, emeriitprofessor ning Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik Anu Raud saab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) teeneteristi kolmanda järgu ordeni. 

Tekstiilikunstnik Anu Raua teoseid iseloomustab EELK teatel tähendusrikkus, selle aineseks on olulised sümbolid ja sündmused Eesti rahva olemise, iseolemise ja riikluse teel. Loomingu aluseks on aga kristlikud väärtused, mistõttu sobib kirikutes eksponeeritud Anu Raua teoseid õigustatult nimetada Eesti kirikukunsti kuldvaraks. 

EELK teeneteristi saavad teiste seas ka Tallinna Kaarli koguduse vanemorganist, koorijuht Piret Aidulo, Tallinna linnavolikogu ja Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse nõukogu liige Ivi Eenmaa, nelipühi kiriku piiskop, kaitseväe peakaplan major Ago Lilleorg, Haljala koguduse toetaja, vabahärra Thomas von Dellingshausen ja ülemkirikunõunik, Luterliku Maailmaliidu Saksa rahvuskomitee tegevjuht Norbert Denecke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles