Politsei peadirektor: e-kirjade laine on vastikult odav, aga jõhker viis hirmutada

Sakala
Copy
Nagu ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev, on politsei juhtumi uurimiseks alustanud kriminaalmenetlust ja teeb koostööd Läti korrakaitsega, sest seal levisid samasugused kirjad.
Nagu ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev, on politsei juhtumi uurimiseks alustanud kriminaalmenetlust ja teeb koostööd Läti korrakaitsega, sest seal levisid samasugused kirjad. Foto: Arvo Meeks

Neljapäeva õhtul saatis politsei pressiteate vahendusel lisainfot täna sadakonda asutust tabanud venekeelse ähvarduskirja kohta. Nagu ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) operatiivjuht Heigo Reinek​, ei ole politseil praegu viiteid, et tegemist oleks muu kui rämpspostiga.

​Reinek jätkas, et seetõttu on kirjasaajatele antud juhised, et asutused võivad tegevust jätkata ja hooneid evakueerima ei pea.

See ei tähenda, et need koolid või muud asutused, kes täna oma tegevuse peatasid, oleksid kuidagi eksinud või üle reageerinud. Oluline on kriisiplaanide olemasolu ja sõltuvalt olukorrast valmisolek nendele vastavalt otsused langetada. Reinek kutsus kõiki asutusi üles kokku leppima oma tegevuspõhimõtted ja teavitusliinid mis tahes olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles