Juhtkiri Iga rämpsu peale ei maksa võpatada (2)

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Neljapäev pakkus suurele hulgale kooli- ja lasteaialastele elevust. Öösel kell 1.50 saabunud venekeelses kirjas ähvardati sadakonda Eesti asutust pommiga, mis lubati plahvatama panna kell 10.40, ja paljude haridusasutuste juhid otsustasid seepeale kas lapsed koju saata või vähemalt tunniks-kaheks värsket õhku hingama viia. Midagi hullu ei juhtunud ei esimeste ega teistega. Ega ka kolmandatega, kes rahulikult koolimajas edasi õppisid.

Milline käitumine oli õige? Selles pole kindel ka haridusministeerium ega politsei. Ministeerium soovitas lähtuda politsei juhtnööridest, politsei leidis aga, et õigesti toimisid nii need, kes igaks juhuks jalutama läksid, kui ka need, kes ennast ebatõenäolisest ähvardusest segada ei lasknud.

Kell veerand kümme laekunud pressiteade, milles politsei ähvarduse rämpskirjaks liigitas, jäi natuke hiljaks, sest nii mõnigi kooli- või omavalitsusjuht oli seda hommikul lugedes juba õpilased koju saatnud. Ideaalis oleks võinud rahustav teade jõuda kõigi ähvarduskirja saanute meiliaadressile juba enne koolipäeva algust, kuid loomulikult on parem säärastel juhtudel analüüsiks võtta pigem mõni minut rohkem kui vähem. Nagu öeldud, sündis sellest ju ainult elevust, ehkki õppetunnid tuleb hiljem järele teha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles