Viljandi linnasaun paneb uuel aastal uksed lukku (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui 1960. aastate algul ehitati linnasauna jaoks Kaalu tänavale suur maja, siis nüüdseks on see taandunud sama maja keldrisse ja muutunud peaaegu kümme korda väiksemaks.
Kui 1960. aastate algul ehitati linnasauna jaoks Kaalu tänavale suur maja, siis nüüdseks on see taandunud sama maja keldrisse ja muutunud peaaegu kümme korda väiksemaks. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm

Viljandi raekojas langenud otsuse kohaselt­ lõpetab enam kui 60 aastat Kaalu tänaval­ tegutsenud linnasaun uuest aastast tegevu­se ning teisipäeval sai majaomanik ametliku teate, et rendilepingut ei pikendata.

Abilinnapea Tonio Tamra selgitas, et uue aasta eelarvet kokku seades otsitakse kokkuhoiukohti igalt poolt, sest kulud suurenevad järsult, aga tulud järele ei tule. Ehkki täpset kokkuhoidu ei ole arvutatud, peaks sauna sulgemine andma Tamra hinnangul mitukümmend tuhat eurot kokkuhoidu. Saunapidamisest ülejääv raha läheb sotsiaalteenuste osutamiseks. «Meil on vaja näiteks suurendada koduabiliste hulka, et eakad inimesed saaksid oma kodus kauem hakkama ega peaks hooldekodusse suunduma,» selgitas Tamra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles