Poliitikud nõuavad Viljandi spaahotelli arendajalt aasta pärast ehituslepingut või leppetrahvi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Algse plaani järgi oleks Viljandi spaahotell tähistanud sel sügisel juba esimese tegevusaasta täitumist. Paraku on kogu arendus ootele pandud. Aasta on arendajal veel võimalik oodata.
Algse plaani järgi oleks Viljandi spaahotell tähistanud sel sügisel juba esimese tegevusaasta täitumist. Paraku on kogu arendus ootele pandud. Aasta on arendajal veel võimalik oodata. Foto: Koko Arhitektid

Eelmise nädala lõpul Viljandis kohtunud linna ja valla poliitikud ning spaahotelli arendajad jõudsid lühikese koosoleku lõpuks kokkuleppele, et kaks volikogu pikendavad küll hotelli rajamiseks antud ja juba pikendatud tähtaega veel kahe aasta võrra, aga täpselt aasta pärast peab arendaja ette näitama ehituslepingu.

"Jõudsime kokkuleppele, et soovitud lisaaja võime anda, kui järgmise aasta 1. oktoobriks näitab arendaja ette ehituslepingu," selgitas Viljandi linnapea Madis Timpson. Kui aasta pärast pole spaahotelli ehitajat leitud, lõpeb arendajal Viljandi linna ja vallaga sõlmitud leping ning ta peab maksma 100 000 eurot leppetrahvi.

Kui praeguse kava järgi peaks veekeskus ja spaahotell valmima 2024. aasta septembriks, siis arendaja uus pikendussoov on määrata ehituse valmimisajaks 2026. aasta sügis. Kokkusaamisel andsid poliitikutele vastuseid Rakvere Aqva Spa tegevjuht Roman Kusma, omanik Raivo Tamm ja nõukogu liige Küllike Namm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles