Cleveron koondab 38 inimest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Enne koroonaviiruse ülemaailmset levikut oli Cleveron Eesti üks edukamaid ettevõtteid ja importijaid. Nüüd on ettevõte mitmel turul töötanud kahjumiga ja peab koondama. Fotol on Cleveroni üks asutajais Arno Kütt koos pakirobotiga, mis aitas ettevõttel maailma vallutada.
Enne koroonaviiruse ülemaailmset levikut oli Cleveron Eesti üks edukamaid ettevõtteid ja importijaid. Nüüd on ettevõte mitmel turul töötanud kahjumiga ja peab koondama. Fotol on Cleveroni üks asutajais Arno Kütt koos pakirobotiga, mis aitas ettevõttel maailma vallutada. Foto: Marko Saarm

Pakiroboteid ja -automaate tootev tehnoloogiaettevõte Cleveron koondab kahjumlike ärisuundade sulgemise tõttu 20 protsenti kõigist töötajatest. Sel nädalal esitas Cleveron töötukassale ka sellekohase teate.

"Vajadus kulusid vähendada tuleneb nii keerulisest globaalsest majandusolukorrast kui ka ettevõtte täpsemast strateegilisest fookusest," kommenteeris Cleveroni tegevjuht Arti Kütt pressiteate vahendusel ja lisas, et ettevõtte kliendid on globaalsed jaemüüjad, kelle kasvutempo on võrreldes varasemaga aeglustunud. "Teisalt teame, et sektor otsib pidevalt viise äri efektiivistamiseks ja just seda Cleveron pakub," lisas Kütt.

"Tegime raske otsuse koondada 38 inimest. Kasumlikkuse parandamiseks on ka meie äristrateegia täpsem kui varem, keskendume Euroopa turule ning jaekaubanduse automatiseerimisele," nentis Kütt ja lisas, et tegu on ettevalmistusega pikaajaliseks eduks.

Cleveron on Viljandi pakiroboteid ja -automaate tootev firma, kelle hiilgeajad jäävad koroonaeelsesse perioodi. Veel 2019. aastal sai ta rohkelt tunnustust üle maailma ning ettevõtte säravaim klient oli maailma suurim kauplustekett Walmart.

Ettevõte on teeninud viimase kolme aastaga ligi 13 miljonit eurot kahjumit ning suurimad kahjumiaastad olid 2020. ja 2021. aastal. Ettevõttes töötas veel suvel 174 inimest.

Cleveron ise lisab oma pressiteates, et on innovatsiooniliider pakiautomaatide ja -robotite loomises. Hiljaaegu lansseeris ettevõte uudistoote, milleks on akutoitel pakiautomaat Cleveron 354. Toode optimeerib pakkide kohaletoimetamise tõhusust, andes vabaduse paigutada pakiautomaadid sinna, kuhu varem ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles