Torm tõi päästjatele poolsada väljakutset

Sakala
Copy
Laupäeval murdis tuul Viljandis Inkeri maja ukse kõrval suure kase.
Laupäeval murdis tuul Viljandis Inkeri maja ukse kõrval suure kase. Foto: Marko Saarm

Laupäevast esmaspäeva varahommikuni said päästjad Viljandimaal tormikahjude tõttu 41 väljakutset. Väljakutsed olid seotud teedele või elektriliinidele kukkunud puudega.

Üle Eesti möllanud torm mitmekordistas häirekeskuse kõnekoormust nii hädaabinumbril 112 kui riigiinfo telefonil 1247. Kuigi tormituuled kestsid kogu nädalavahetuse, oli häirekeskusele kõige töisem laupäev. Siis sai häirekeskus hädaabinumbril 112 rohkem kui 5600 kõnet, mis on läbi aegade suurim arv hädaabikõnesid ööpäeva jooksul. Enim kõnesid, rohkem kui 560 tehti ajavahemikul kella 16–17. Enamasti teatati teedele, elektriliinidele ja sõidukitele langenud puudest. Riigiinfo telefonile tehti 803 kõnet, mis on tavapärase laupäevaga võrreldes neli korda rohkem. 

Vähemalt kaks inimest said Harjumaal laupäeval tormituulte tõttu vigastada. Üks eakas naine tuli viia haiglasse pärast seda, kui tuul oli ta pikali paisanud. Tallinnas lendas tugeva tuule tõttu mehele vastu pead suur oks ja sellest saadud peavigastuse tõttu viis kiirabi kannatanu haiglasse. Mitmekordistunud kõnekoormus tähendas pikemaid ooteaegu liinil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles