Eestis on päästjad saanud tuhandeid väljakutseid, maakonnas on elektrita üle 1500 majapidamise

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Laupäeval paiskas tuul puu Viljandis päikesepaneelile.
Laupäeval paiskas tuul puu Viljandis päikesepaneelile. Foto: Jan Randar Raidma

Päästeamet andis teada, et 6. oktoobri õhtupoolikul alanud tormi tõttu on päästjad sõitnud üle Eesti väljakutsetele juba 1415 korda, nendest ainuüksi tänase hommikupooliku jooksul 259. Teedel on hulganisti puid, mida järjest eemaldatakse. Elektrita oli täna keskpäeval kogu riigis 31 731 klienti, neist Viljandimaal poolteist tuhat.

Kõige rohkem on elektrita kliente Harjumaal, 10 481, ning Lääne-Virumaal, 3761. Viljandimaal oli Elektrilevi kaardi järgi kella poole kahe ajal pärastlõunal vooluta 1541 majapidamist. Katkestusi on kõikjal üle maakonna, näiteks Veneveres, Karulas, Metskülas, Kõpus, Abja-Paluojal ja Karksi-Nuias, aga kõige rohkem, ligi pool tuhat majapidamist on elektrita Mustla kandis.

Rikete kõrvaldamisega tegeldakse järjepidevalt, kuid kuna tormi ajal ei ole võimalik elektriliine parandada, siis enamasti taastatakse elektrit eeskätt ümberlülituste kaudu.

Päästeameti vastutava korrapidaja Meelis Mesi sõnul on kõige rängemalt räsinud torm Tallinnat ja Harjumaad, kus väljakutseid on olnud kokku 514. Lääne regioonis on ohu likvideerimisele reageeritud 421 korral, ida regioonis 271 ning lõuna regioonis 209 korda.

"Päästeressurss on olnud hõivatud eeskätt teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega, kuid oleme asunud pakkuma tuge omavalitsustele nii info vahendamisega kui ka asjakohase olukorrapildi loomisega elektrikatkestuste kohta," ütles Mesi.

Inimestel soovitatakse endiselt jääda koju. Et paljudes kohtades on mobiiliside häiritud, siis telefonile 112 on võimalik helistada, lülitades telefon korraks välja ning sisselülitamisel saab teha telefonikõne enne SIM-kaardi aktiveerimist. Selleks, et päästekorraldaja saaks levi olemasolu korral teile tagasi helistada, peab olema SIM-kaart uuesti aktiveeritud.

Käitumisjuhistega saab tutvuda veebileheküljel olevalmis.ee ning ilmastikku saab jälgida leheküljelt ilmateenistus.ee. Turvalisemaks liiklemiseks palutakse jälgida veebilehekülge tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles