Enelin Meiusi: Peatse kohtumiseni Saarepeedil!

, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enelin Meiusi
Enelin Meiusi Foto: Erakogu

VABANDAN, ET olen sunnitud vallajuhtide poole pöörduma kirja teel. Olen praegu pikaajalisel ravil väljaspool Eestit ja sellepärast pole mul võimalik isiklikult osaleda 20. jaanuaril toimuval avalikul arutelul Saarepeedi rahvamaja köögiploki kõige otstarbekama kasutamise üle.


Olen sündinud 1955. aastal Saarepeedi vallas ja teinud seal oma esimesed sammud. Oru talu ümber olid minu mängumaad ja möödusid esimesed kooliaastad. Olen veendunud, et vallas elav vanem põlvkond mäletab hästi Oru talu peremeest August-Martin Ploomi kui väga õiglast ja sõnapidajat inimest, keda teiste mured kunagi ükskõikseks ei jätnud.



Ka minu vanemad püüdsid mulle õpetada elu põhitõdesid: kuidas võidelda ebaõiglusega, seista nõrgemate eest ning armastada ligimest, loomi ja loodust. Nendelt sain ma ellu kaasa enesekindluse ja Mulgi uhkuse.



Kõik see on peapõhjus, miks ma selle kirjaga Saarepeedi valla juhtide poole pöördun. Alles eelmise aasta lõpul sain ma juhuslikult teada, milline on selle valla vanurite olukord, ja see tegi mind kurvaks. Otsustasin, et midagi tuleb kiiremas korras ette võtta.



MINU ETTEPANEK on konkreetne ja olen kindel, et oma plaanide teostamisest käib mu jõud üle.



Kiiremas korras peab Saarepeedi rahvamaja köögiploki taastama, vanad ja purunenud seadmed välja vahetama ning sinna pagaritoodete valmistamise seadmed ja küpsetusahjud ostma.



Sööklaruum tuleb välja ehitada: koostada moodne disainiprojekt ning korraldada ruumi renoveerimine ja kõige vajalikuga sisustamine.



Eraldi oleks tarvis ehitada puhvetiruum tänapäevaste külmutusseadmete ja müügilettidega. Sealt oleks vallarahval võimalik valmistoitu, kulinaariatooteid ja saiakesi kaasa osta. Keldrisse peaks ehitama kohvikuruumid.



Olen nõus kõik need tööd isiklikult koos oma töötajatega planeerima ja organiseerima ning pärast eelarve koostamist ehituse finantseerima. Nüüd aga kõige tähtsamast.



Köök tuleb kiiremas korras remontida ja sisustada kõige vajalikuga, et alustada seal tööd juba selle aasta 1. aprillist.



Olen nõus kohe palkama koka, pagari ja köögitöölise (kuupalk oleks neil kokku 40 000 krooni — 15 000, 15 000 ja 10 000 krooni), kes alates 1. aprillist hakkaksid valmistama korralikku kodust suppi ja pagaritooteid. Seda põhjusel, et Saarepeedi vallas on üle kolmesaja vanuri, kes vajavad abi juba praegu.



VALLAJUHTIDEL palun organiseerida selle, et sotsiaaltöötajad viiksid kaks korda nädalas vanuritele toidu koju.



Toiduainete ostmise ja kohaletoimetamise eest muretseb minu Saarepeedil elav ema. Talle on andnud koostöönõusoleku mitu valla inimest, keda võõras mure ükskõikseks ei jäta.



Kui köök on tööd alustanud, tuleb välja ehitada puhvetiruumid, sisustada need vajalike seadmetega ja kindlustada toodanguga. Paralleelselt on tarvis tegelda söökla renoveerimisega.



KÕIGEST SELLEST olen nõus põhjalikumalt rääkima juba sel kevadel. Tulen ise valla juhtkonnaga kohtuma.



Kiiremas korras tuleb ühiselt välja töötada tegevusplaan ja alla kirjutada vajalikele dokumentidele, et alustada kogu projekti finantseerimist.


Kõige paremate soovidega peatse kohtumiseni Saarepeedil!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles