Elektririkete kõrvaldajad töötavad kahes vahetuses

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Torm on murdnud puid.
Torm on murdnud puid. Foto: Erakogu

Keskkonnaagentuur on andnud tänaseks tervele Eestile tormihoiatuse: tuul puhub kuni 32 meetrit sekundis, on äike ning tugevad vihmasajud. Elektrilevi andis pressiteate vahendusel teada, et  tegi ettevalmistusi tormi tulekuks juba reedel ja suurendatud jõududega on rikkeid kõrvaldanud täna varahommikust peale. Et tormituuled alles koguvad hoogu, on oodata elektrikatkestuste lisandumist.

Kogu Eestile on antud teise astme hoiatus koos tormituultega kiirusega kuni 32 meetrit sekundis ja tugevate vihmasadudega, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Kell 12.30 saadetud teates märgiti, et torm on juba murdnud palju puid ja oksi, mis on tekitanud hulga rikkeid üle Eesti. Praegu on elektrita umbes 8100 klienti ning see arv kindlasti veel kasvab.

Tormituuled ja äike ning tugevad vihmasajud põhjustavad palju kahju ning toovad kaasa ulatuslikke elektrikatkestusi. Elektrilevi brigaadid teevad tööd rikete kõrvaldamiseks kahes vahetuses üle Eesti. Kuid niivõrd tugevad tormituuled koos äikese ja vihmaga võivad rikete lahendamise aega pikendada, sest on eluohtlik elektritöid teha ja inimeste ohutus on kõige olulisem. Samuti palutakse kõikidel elanikel katkenud elektriliinidest eemale hoida, sest need on eluohtlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles