Üle-eestiline festival saab alguse Viljandist

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Anneli Kengsepp kinnitab, et praegune Eesti lastekirjandus on väga heal tasemel ja väga hea valikuga.
Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Anneli Kengsepp kinnitab, et praegune Eesti lastekirjandus on väga heal tasemel ja väga hea valikuga. Foto: Elmo Riig

Laupäeval, 14. oktoobril avatakse Viljandis perepäevaga üle-eestiline laste ja noorte kirjandusfestival Luup. Festival kestab 14.–21. oktoobrini ja selle kavast leiab ettevõtmisi nii peredele kui lasteaialastele ja koolinoortele üle Eesti.

Festivali keskmes on noorte loovus ja omalooming ning inspireerivad kohtumised, see on välja kasvanud 2017. aastast korraldatavast Tartu laste- ja noortekirjanduse festivalist. Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Anneli Kengsepp rääkis, et varem peetigi festivali Tartus, kuid eelmisest aastast liitus ettevõtmisega Eesti lastekirjanduse keskus.

"Mõte oli selles, et Eestis pole mõtet mitut ühesugust festivali teha, pigem on mõistlik ühendada jõud. Perepäev on igal aastal olnud eri kohas, Viljandil on õnn, rõõm ja au seda tänavu korraldada," kinnitas Kengsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles