Õpetajate päeva tähistati muusikakoolis musikaalselt

, muusikakooli õpetaja
Copy
Arne Oidi "Seenekorjamise laulu" esiti Viljandi muusikakoolis teatraalses versioonis.
Arne Oidi "Seenekorjamise laulu" esiti Viljandi muusikakoolis teatraalses versioonis. Foto: Kadri Liiv

Õpetajate päeva on Viljandi muusikakoolis tähistatud eri viisil: on läbitud ellujäämise lühikursus Torma lähedal metsas matkainstruktori juhendamisel, käidud külas Rakvere muusikakoolil ja nauditud veemõnusid spaas, tutvutud Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli ajalooliste hoonetega ning meisterdatud mesilasvahast küünlaid. Sel aastal otsustati taas korraldada kontsert, sest juurde on tulnud uusi õpetajaid.

Pedagoogide esinemine oma õpilaste ees on pealgi eriline sündmus nii kuulajatele kui esinejatele, publiku tähelepanu ja osavõtlikkus on suuremad kui tavalisel muusikaõhtul.

Seekordne kontsert oli vaheldusrikas ja helge, mängijatest kiirgas esinemistahet, soovi oma oskusi näidata ja rõõmu koos musitseerimisest. Kava peegeldas kooli tänapäevaseid suundumusi. Muusikastiilide valik oli mitmekesine – barokk, klassitsism, folk, etno, popp – ja pillivalik suur: klaveri, viiuli ja tšello kõrval orel, kannel, kitarr, flööt, löökpillid ja baritonsaksofon. Viimati mainitud instrumenti oli kool kümme aastat oodanud ja nüüd kuulsime Lirike Langeleri esituses, kui sügav ja isegi salapärane on selle kõla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles