Vallalt hüvitiseks ligi 100 000 eurot nõudnud mõisapidaja sai 18 korda väiksema pakkumise

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suislepa mõisa hoonestusõigus on 2016. aastast kuulunud mittetulundusühingule, kes pole kokkuleppeid täitnud. Juba teist aastat vaidlevad vald ja ühing, millistel tingimustel leping lõpetada.
Suislepa mõisa hoonestusõigus on 2016. aastast kuulunud mittetulundusühingule, kes pole kokkuleppeid täitnud. Juba teist aastat vaidlevad vald ja ühing, millistel tingimustel leping lõpetada. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavõim tegi sel nädalal Suislepa mõisa praegusele haldajale 5000 euro suuruse pakkumise, et lõpetada korraga kohtuvaidlus ja mõisa hoonestusõigusleping ning vald saaks mõisakompleksi tagasi. Mõisapidaja ise on küsinud 90 000 eurot ning valla 18 korda väiksemat pakkumist on tal aega kaaluda reedeni.

Hoonestusõiguse lepingu järgi mõisakompleksi praegu omava mittetulundusühingu Suislepa Mõis esindaja Kairi Kärneri sõnul pole tema seisukoht muutunud ja ta on arvamusel, et kui vallavalitsus soovib lepingut enne tähtaega lõpetada, tuleb leida mõlemale poolele sobiv kompromisslahendus. "Seni vallavalitsus ühegi ettepanekuga nõustunud ei ole," kirjutas Kärner Sakalale teisipäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles