Taastuvasse metallikaubandusse toob heitlikkust Skandinaavia turg

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kui Metest Metalli tootmishoonest üle ukse astuda, jõuab Metest Grupi teise osaühingu Metest Steel angaari, mis tegeleb metallkonstruktsioonide keevitami­sega.
Kui Metest Metalli tootmishoonest üle ukse astuda, jõuab Metest Grupi teise osaühingu Metest Steel angaari, mis tegeleb metallkonstruktsioonide keevitami­sega. Foto: Marko Saarm

Kuigi metallitarnetega seotud ebakindluse aeg on mööda saamas ja taastunud on Ukraina sõja eelne olukord, on turud heitlikud, eeskätt neil, kes tegutsevad Skandinaavia suunal.

«Meie tooted on rootslastele nüüd 15 protsenti kallimad,» lausus Metest Grupi juhatuse liige, osaühingu Metest Metall Eesti müügijuht Lembo Siro ning nentis, et pärast suvist Rootsi krooni kukkumist ei ole sealne klient enam nii agar siinselt tootjalt tellija.

Käive on Metestil viimastel aastatel küll kasvanud, ent nagu Siro ütles, on numbrid ajast, mil hinnad lakke läksid ja kasumiprotsent pigem kahanes. Praegust olukorda nimetas ta enam-vähem stabiilseks. «Nüüd muidugi läheb teistpidi: tööd hakkab järjest vähemaks jääma,» viitas ta ettevõtte põhilisele, kokkutõmbunud Skandinaavia turule ning lisas, et konkurents läheb tihedamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles