Muusikakooli õpetajad saavad laval kokku

Sakala
Copy
Täna õhtul annavad Viljandi muusikakooli õpetajad kontserdi. 
Täna õhtul annavad Viljandi muusikakooli õpetajad kontserdi. Foto: Marko Saarm

Kui muidu kulub Viljandi muusikakooli õpetajate energia õpilaste juhendamisele, siis täna kell 17 suunavad nad selle muusikakooli orkestrimaja lavalt saali, andes tasuta kontserdi.

"Seda ikka tuleb ette, et õpetajad on laval, sest nad on väga usinad ka õpilastega koos muusikat tegema, aga ei ole just tihti sellist kontserti, kus laval ongi kõik õpetajad ja nad saavad üheskoos oma muusikalist vaimustust jagada," ütles muusikakooli direktor Maarja Soomre.

Õpetajad harjutavad iga päev pillimängu ning nüüdne kontsert on hea võimalus neil muusikuna üles astuda. "Nad toimetavad paljud muusikutena ega ole ainult õpetajad," selgitas Soomre ja tähendas, et võib-olla kõik õpilased ei teagi, kui ägedad õpetajad neil on.

Kuigi tegevmuusikud, pidid õpetajad nüüdseks kontserdiks kokku harjutama ja nagu direktor ütles, oli see hea võimalus omavahel koostööd teha. Ka tema ise on osaline vokaalansamblis, kes täna lavale astub.

Esinema võib oodata peaaegu kõiki Viljandi muusikakooli õpetajaid ja laval kuuleb muusikat folgist popi ja džässini. "Esitamisele tulevad kõik meie parimad palad," lausus Soomre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles