80 Heimtalis tuleb esinduslik juubelikonverents

Sakala
Copy
Anu Raud on elu jooksul oma rollide kaudu inspireerinud ja harinud väga palju erinevaid ja eri vanuses tekstiili- ja rahvakultuurihuvilisi.
Anu Raud on elu jooksul oma rollide kaudu inspireerinud ja harinud väga palju erinevaid ja eri vanuses tekstiili- ja rahvakultuurihuvilisi. Foto: Elmo Riig

Eesti Rahva Muuseumi Heimtali muuseum korraldab reedel, 6. oktoobril koostöös Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja kõrgema kunstikooliga Pallas Anu Raua 80. sünnipäevale pühendatud konverentsi, mis kannab pealkirja "Pärandvara".

Tekstiilikunstnik, õppejõud, emeriitprofessor, akadeemik, kirjanik, talupidaja, vanavarakoguja ja muuseumiarendaja Anu Raud on oma elu jooksul erinevate rollide kaudu inspireerinud ja harinud väga palju erinevaid ja eri vanuses tekstiili- ja rahvakultuurihuvilisi, tulevasi ja juba toimetavaid käsitöömeistreid ja kunstnikke, kooli- ja lasteaialapsi. Anu Raua juubelile pühendatud konverentsi teema on korraldajate kinnitusel tema elutööst inspireerituna pärand laiemalt, selle kogumine, tutvustamine ja õpetamine.

"Konverentsi ettekandjate nimekiri on väga väärikas ning pärandi teema leiab nende käsitluses kindlasti väga huvitavat ja eritahulist lahkamist," kinnitas Heimtali muuseumi näituste- ja programmijuht ning konverentsi peakorraldaja Tuuli Tubin McGinley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles