COVID-19 tõstab taas vaikselt pead

Margus Haav
, reporter
Copy
Kuigi registreeritud COVID-19 juhtude üldarv on eelmise nädalaga võrreldes kasvanud ligi tosina protsendi võrra, on nakatunute kasvutrend väike.
Kuigi registreeritud COVID-19 juhtude üldarv on eelmise nädalaga võrreldes kasvanud ligi tosina protsendi võrra, on nakatunute kasvutrend väike. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi viimase kuu ajaga on COVID-19 haigestunute arv Eestis kasvanud kahekordseks, näitab septembri lõpus registreeritud 259 haigusjuhtu asjatundjate sõnul, et kasvutrend on väike. Registreeritud haigusjuhtude üldarv on samas eelmise nädalaga võrreldes ligi 12 protsendi võrra kerkinud.  

Viljandi haigla kommunikatsiooni- ja turundusjuht Maarja Evert nentis, et pärast mitut kuud väga madalat nakatumismäära on viimastel nädalatel SARS-CoV-2 levik hakanud suurenema, kuid COVID-19 haigestumuse intensiivsust saab siiski hinnata veel väikseks. 

"Eeskätt võib haigestumuse kasvu seostada puhkuste perioodi lõpu, uue kooliaasta alguse ja mitu kuud kestnud vähesest haigestumusest tingitud nõrgenenud immuunsusega," rääkis Evert. "Viimase kahe nädala jooksul on Viljandi haiglasse ravile jõudnud üksikud COVID-19 infektsiooniga patsiendid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles