Clevoni looja võttis börsilt lahkuva firma aktsiate ülesostmisel riski enda peale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Clevoni looja ja robotkullerite arendmise eestvedaja Arno Kütt pakub börsilt lahkuva ettevõtte aktsionäridele, et ostab nende aktsiad ära praegusest turuhinnast kaks korda kallimalt, aga maksab raha välja kolme aasta pärast.
 
Clevoni looja ja robotkullerite arendmise eestvedaja Arno Kütt pakub börsilt lahkuva ettevõtte aktsionäridele, et ostab nende aktsiad ära praegusest turuhinnast kaks korda kallimalt, aga maksab raha välja kolme aasta pärast.  Foto: Elmo Riig

Viljandis isejuhtivate robotkullerite arendamist alustanud ettevõtja Arno Kütt tegi börsi kaudu umbes 500 000 Clevoni aktsia tagasiostmiseks pisiaktsionäridele pakkumise, et ostab need praegusest turuhinnast kaks korda kallimalt ehk 90 sendi eest, aga maksab summa välja kolme aasta pärast. Ise soovitab ta aga aktsionäridele teist lahendust ning jääda edasi Clevoni omanikeringi.

Juriidiliselt saab Clevoni aktsiate omanik anda oma aktsiad üle Kütile kuuluvale Konna osaühingule võlakohustusena. Iga aktsia eest pakub Kütt 90 senti, aga see makstakse välja kolme aasta pärast. "Mina usun, et kolme aasta päras on Clevon kasvanud suureks ettevõtteks," lisas ta, andes kõhklevatele aktsionäridele soovituse vahetada Clevoni aktsiad hoopis Clevon Investorsi aktsiate vastu, millest tulevikus oleks tema meelest palju suurem kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles