TUNNUSTUS Pärimusmuusika festival sai preemia

Sakala
Copy
Viljandi pärimusmuusika festivali nimel võttis preemia vastu festivali pealik Ando Kiviberg.
Viljandi pärimusmuusika festivali nimel võttis preemia vastu festivali pealik Ando Kiviberg. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti muusikanõukogu ja kultuurkapitali helikunsti sihtkapital tunnustasid rahvusvahelisel muusikapäeval muusikamaastiku parimaid. Koos anti preemiad välja 16. aastat järjest. Helikunsti sihtkapitali tunnustuspreemia pälvisid 30-aastaseks saanud Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajad Ando Kiviberg, Tarmo Noormaa, Anu Rannu ja Peedu Põld festivali järjepideva professionaalse korraldamise ja kunstilise programmi eest.

"Traditsiooniliselt tunnustab Eesti muusikanõukogu oma preemiatega meie muusikavaldkonna olulisi, helikunsti kaua aega panustanud inimesi 1. oktoobril," rääkis muusikanõukogu president Ivari Ilja. "Kõik selle aasta muusikanõukogu preemiate laureaadid on silmapaistvad isiksused, kelle tegevus on oluliselt mõjutanud ja rikastanud meie kultuuri. Kindlasti on 1975. aastal rahvusvahelise muusikanõukogu poolt ellu kutsutud rahvusvaheline muusikapäev just kõige sobivam päev neile meie tänu, tunnustuse ja austuse väljendamiseks ning loomulikult ka muusika ja muusikute väärtustamiseks ühiskonnas laiemalt."

Valdkonna säravaid tegijaid tunnustati sel aastal Eesti muusika- ja teatriakadeemia suures saalis. Preemiaid jagatati koos suure muusikamänguga, kus lõbusas viktoriinis said Margus Saare juhtimisel kokku armastatud Eesti muusikuid üle kogu ilma. Laval olid lisaks tuntud solistidele ja dirigentidele muusika- ja teatriakadeemia keelpilliorkester. Muusikapreemiate kätteandmist vahendas Eesti Televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles