TAGASISIDE Allahinnatud toit on nii mõnelegi perele päästerõngas

Sakala
Copy
Et toidukauba hinnad on märkimisväärselt tõusnud, hoiavad paljud ostjad silma peal peagi aeguvate, allahinnatud toodete letil.
Et toidukauba hinnad on märkimisväärselt tõusnud, hoiavad paljud ostjad silma peal peagi aeguvate, allahinnatud toodete letil. Foto: Elmo Riig

Sakala kirjutas reedel, ülemaailmsel toidu raiskamise vähendamise päeval sellest, kuidas jaekettidest aina enam säilivusaja lõppemise tõttu allahinnatud tooteid ostetakse. Ühtlasi esitas Sakala sotsiaalmeedias lugejatele küsimuse, kas nad on nõus ostma toitu, mille "parim enne" kuupäev on käes, või jahivad nad pigem riiuli tagaosast pikema säilivusajaga tooteid.

Facebooki postituse all tekkis vilgas arutelu ning kogunes veidi üle 30 kommentaari. Kõige rohkem poolehoidu pälvis mõte, et tavahinnaga toitu ei jaksagi enam poest osta. "Ikka odavamat – muidu ei tuleks toimegi," tõdes üks naine.

Suurt poolehoidu leidis kommentaar, mille kirjutaja ütles, et on lihatooteid juba aastaid ostnud "tänase kuupäevaga" ning pannud need seejärel sügavkülma, kus need väga hästi säilivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles