Viljandi tuntuim aednik pensionile jääda ei kavatse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tiia Andresson
Tiia Andresson Foto: Kristi Markov

Koos septembri lõpuga sulgeb uksed aastakümneid viljandlasi teeninud Musta tee aiand ja lõpeb tööleping selle aiandiga veerand sajandit seotud olnud aednikul Tiia Andressonil.

Aiandit pidava Floreas Viljandi omanik ja tegevjuht Margus London hakkas Tiia Andressoniga koostööd tegema peaegu kohe, kui ta 1999. aastal aiandi oma valdusse oli saanud. Andressoni poeg oli olnud suvel Londoni käe all linna noorte töölaagris ja temalt oli ema kuulnud, et London otsib endale head aednikku. Pikkade blondide juustega Tiia läks, lai naeratus näol, otsekui Raja Teele end ise pakkuma ning edasine on juba ajalugu.

«Tal silm alati särab, keegi ei näe teda mossis, see teeb klientidele ka hea tuju,» rääkis London. «Temaga toimib kõik nagu kellavärk. Väikseid tööalaseid lahkarvamusi on meil aeg-ajalt muidugi olnud, aga päris tülisid mitte kunagi. Uutele küsimustele leiab ta kiirelt vastused: niikaua uurib, kui asi selge. Tööobjektidel on ta tragi: tellib taimed, istutab neid ise ... Teisi kamandada meeldib talle ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles