Helgi Sallo lahkus Käärikult uhke kirju kingiga

Margus Haav
, reporter
Copy

Laulja ja näitleja Helgi Sallo sai neljapäeva õhtupoolikul Viljandi vallas Kääriku talus talu perenaiselt tekstiilikunstnik Anu Raualt kingituseks kindad, mille oli kudunud Maili Lootus XIX sajandil Paistu kihelkonnas kaasavaraks tehtud originaalide järgi.

See kindapaar oli üks 72-st, mis olid valminud mitmelt poolt Eestist Kudujate Koopiaklubisse koondunud naiste näppude vahel ja mis olid 2021. aasta jõulude ajal Anu Rauale kingitud. Nagu Raud rääkis, olid need kindad algul mõeldud oksjonile, aga et need said nii ilusad, ei sobinud need kuidagi rahaga kokku ja nii ongi ta neid lihtsalt ära kinkinud pärast seda, kui need olid mööda Eestit näitustel käinud.

Raud otsustas endale kingitud kindad edasi kinkida neile, kes oskavad neid väärtustada ning kes vehiksid nendega eesti rahva silmade ees, et need ilusad mustrid ja värvid näha oleks. Temalt on kindad saanud teiste hulgas president Alar Karis, helilooja Arvo Pärt ja dirigent Tõnu Kaljuste. Helgi Sallo oli kümnes kingisaaja ja meelepärase kindapaari sai ta ise välja valida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles