Unistustest loobunud linn hakkas huvikoolis õues õppimise nimel lammutama

Copy
Sel nädalal asuti lammutama Viljandi huvikooli kuuri, et sinna rajada esialgsetest plaanidest märksa tagasihoidlikum õuesõppeklass.
Sel nädalal asuti lammutama Viljandi huvikooli kuuri, et sinna rajada esialgsetest plaanidest märksa tagasihoidlikum õuesõppeklass. Foto: Elmo Riig

Viljandi huvikooli ning Kesklinna kooli juurde õuesõppeklassi rajamiseks asuti nädala alguses huvikooli kuuri lammutama. Paar korda ebaõnnestunud hanke korraldanud linnavalitsus nudis esialgsed plaanid nii väikseks, kui suutis, ning kolmandal korral hange õnnestus.

200 000 eurost, mille Viljandi linn sai kliimamuutuste leevendamise ja nendega kohanemise projektist, planeeriti huvikooli juurde õuesõppeklassi ehitamiseks 130 876 eurot. Suvel ehitamiseks korraldatud riigihankes osales kaks ettevõtet ning nende pakkumised olid 399 000 ja 792 945 eurot. Linnavalitsus lükkas pakkumised tagasi, tegi plaanides kärpeid ning korraldas uue hanke, mis samuti ebaõnnestus. Seepeale haarati uuesti kärpekääride järele.

"Nüüd on kõik meie unistused kõrvale visatud," teatas Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin. "Tuleb väga lihtne ehitis ilma igasuguste toredusteta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles