Uus aasta toob bussidesse piletid, ühistranspordikeskusele palju tööd ning väga vähe lisatulu

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
1. jaanuarist tuleb Viljandimaal bussisõiduks jälle pilet osta või kuukaarti kasutada.
1. jaanuarist tuleb Viljandimaal bussisõiduks jälle pilet osta või kuukaarti kasutada. Foto: Elmo Riig

Järgmise aasta algusest kaob tasuta ühistransport ning bussisõiduks tuleb taas piletit ostma hakata. Viljandimaa ühistranspordikeskus on muudatuseks valmis, juhataja Kaupo Kase kahtleb aga sügavalt toimuva mõttekuses ning tunneb muret selle pärast, et raha ei jää maakonda.

Üks elektrooniliselt ostetud sõidupilet võiks maksta poolteist eurot. Sularahas ostetud pileti hind võiks olla kaks eurot ja kuukaartide hind 20 eurot. Piletid võiksid kehtida ainult kuni poolteist tundi ning vanemad kui 62-aastased saaksid sõita tasuta. Tasuta saaksid sõita ka lapsed, kuni 20-aastased noored ja puudega inimesed.

Need on regionaal- ja põllumajandusministeeriumi esialgsed ettepanekud, mis eelmise nädala reedel maakondade ühistranspordikeskustele laekusid. Nende tagamaad ulatuvad 10. aprillil sõlmitud koalitsioonileppeni, milles seisab: «Viime läbi liikuvusreformi ja sünkroniseerime erinevad transpordiliigid ning arendame nõudepõhist liikuvust. Tagame tasuta ühistranspordi lastele, eakatele ja puuetega inimestele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles