Massikukkumised nurjasid Eesti ratturite sõidu Euroopa meistrivõistlustel

Priscilla Õmblus
Copy
Kuni 23-aastaste naiste grupisõidu Eesti koondise liikmetest (vasakult Laura Lizette Sander, Elisabeth Ebras, Elina Tasane ja Kristel Sandra Soonik) suurem osa kukkumisest ei pääsenud.
Kuni 23-aastaste naiste grupisõidu Eesti koondise liikmetest (vasakult Laura Lizette Sander, Elisabeth Ebras, Elina Tasane ja Kristel Sandra Soonik) suurem osa kukkumisest ei pääsenud. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Ka Viljandi rattaklubi kasvandikud Elina Tasane ja Kristel Sandra Soonik ei pääsenud möödunud nädala teisel poolel Hollandis Drenthes peetud Euroopa maanteeratturite meistrivõistlustel neid võistlusi saatnud massikukkumistest. Tasane jõudis kukkumise järel küll finišisse, aga Soonik pidi appi võtma varuratta ja enne võistluse lõppu selleltki maha tulema.

Mõlemad tegid kaasa reedel asetleidnud kuni 23-aastaste naiste grupisõidus, milles esimene suur kukkumine oli kohe 108-kilomeetrise distantsi algul. Kristel Sandra Soonik sellest küll pääses. Nagu ta ütles: «Esimene massikukkumine oli minust tagapool, siis olin ma suhteliselt pundi ees ja see ei puudutanud mind.» Küll takerdusid kukkujate punti Elina Tasane ja teine Eesti rattur Elisabeth Ebras.

Kõvasti vaeva nähes ja suurt jõuvaru rajale jättes jõudsid Tasane ja Ebras esimestele siiski uuesti järele. 40. kilomeetril oli aga teine kukkumine ja see nurjas Sooniku võistluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles