Viljandi kutseõppekeskuse õpilasel diagnoositi harva esinev nakkushaigus (1)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Kui koroona levik välja arvata, ei ole Viljandi kutseõppekeskuses nii rasket nakkushaigust viimaste aastate jooksul tuvastatud.
Kui koroona levik välja arvata, ei ole Viljandi kutseõppekeskuses nii rasket nakkushaigust viimaste aastate jooksul tuvastatud. Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalal leiti Viljandi kutseõppekeskuse õpilasel meningokoki-nakkus. See on nakkushaigus, mis mõnel juhul võib lõppeda ka surmaga.

Viljandi kutseõppekeskuse õppeosakonna juht Marge Hein rääkis, et meningokoki-nakkuse tuvastas perearst möödunud nädalal ühel esimese kursuse õpilasel. Seejärel võttis kooliga ühendust terviseamet ja koos asuti tegutsema, et õpilasega kontaktis olnud inimesed välja selgitada. «Tänaseks on kõik kontaktsed saanud ravikuuri,» lausus Hein.

Neil kontaktsetel, kellel haigustunnuseid polnud, ei olnud vaja kodus püsida. «Nad pidid läbima üheannuselise antibiootikumikuuri. Seda ravimit käisime möödunud nädalal kohe pärast juhtunust teadasaamist Viljandi erakorralise meditsiini osakonnast toomas. Õnneks reageeriti väga kiirelt,» rääkis Hein.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles