Seenemürgistuse kõned muudavad infoliini punaseks

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Esmatähtis on korjata ainult neid seeni, mida korjaja päriselt tunneb ning mille puhul on teada, et tegemist pole mürgise seenega.
Esmatähtis on korjata ainult neid seeni, mida korjaja päriselt tunneb ning mille puhul on teada, et tegemist pole mürgise seenega. Foto: Küllike Rooväli

Tänavune hea seeneaasta on mügistusinfoliinile toonud üle saja seenemürgistusega seotud kõne, millest viis on olnud Viljandimaalt. Nagu mürgistusteabekeskusest öeldi, siis tavaliselt septembris kõnede arv sajani veel ei küüni.

Mürgistusteabekeskuse juhi Mare Oderi sõnul on suurenenud kõnede arvu taga erakordselt hea seeneaasta, aga ka teadlikkuse kasv – infoliinist 16662 on kuulnud üha rohkem inimesi. "Viimati oli mets seentest nii pungil 2020. aastal, mil mürgistusinfoliin sai seenemürgistuste teemal 103 kõnet. Praegu on aasta kolmas seenehooaeg talviste pühade ajal veel ees, mistõttu võib tänavust statistikat vaadates juba eos eeldada rekordi saavutamist," ütles ta. Mürgistuskõnede arvu suurenemise taga on Oderi sõnul seegi, et üha enam teatakse, et mürgistuse või selle kahtluse korral tuleks esmalt helistada infotelefonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles