KOHALIK TOIT Surnud mesilastest mulla alt võetud lambani

Copy

Leidus ka värskeid vilju ning hulgaliselt isutavaid kala-, liha- ja juustutooteid, saiadest-leibadest ja toortatraküpsetistest rääkimata. Tänavu 19. korda aset leidnud Olustvere hoidistemessil ja toidulaadal pakkus oma toodangut ligikaudu 60 kohalikku tootjat.

Et keset laadapäeva saaks küpse lamba maa seest välja võtta, selleks  tehti lõke põlluserva juba eelmisel õhtul ning Olustvere lihatehnoloogia õpilased maitsestasid lamba ja panid selle marinaadi tõmbama kolm päeva varem. Auk vooderdati kividega, et soojus jaguneks ühtlasemalt ja oleks ka puhtam toimetada. Kogu öö põlenud lõke küttis kivid sedavõrd kuumaks, et fooliumisse keeratud lambatükid selles augus nelja tunniga paraja küpsuse saavutaksid. Lihatehnoloogia õpetaja Eve Klettenberg selgitas, et säärase küpsetamise juures on olulised tegevus ja emotsioon. "Ja muidugi tuleb sealt väga puhta maitsega lammas." 

Märksõnad

Tagasi üles