Künnimeistriks tuli Jaagup Kask

Sakala
Copy
8. rahvusvahelised koolinoorte künnivõistlused võitis Jaagup Kask, teise koha pälvis Andres Tamm ning kolmanda koha Kristjan Raamat.
8. rahvusvahelised koolinoorte künnivõistlused võitis Jaagup Kask, teise koha pälvis Andres Tamm ning kolmanda koha Kristjan Raamat. Foto: Oleg Hartsenko

Olustvere põldudel laupäeval peetud 8. rahvusvahelise koolinoorte künnimeistrivõistluse võitis Jaagup Kask, teise koha pälvis Andres Tamm ning kolmanda koha Kristjan Raamat.

Olustvere põldudel laupäeval peetud 8. rahvusvahelise koolinoorte künnivõistlus võitis Jaagup Kask, teise koha pälvis Andres Tamm ning kolmanda koha Kristjan Raamat.

Künnivõistlusel peakohtuniku ametit pidanud Taavi Võsa sõnul oleme juba mitmendat järjestikust aastat Olustvere harjutuspõldudel näinud noorte kündjate tugevat pealekasvu. "Kuigi konkurents on võistlusel tihe, läks mitmendat aastat järjest võit meie oma kohalikule võistlejale, kes näitas väga professionaalseid võtteid ja tunneb tehnikat. Künni hindamisel võtavad kohtunikud arvesse 15 erinevat kriteeriumit, näiteks vao sirgust, kokku-lahku kündi ning künni sügavust," ütles Võsa.

Tänavu peetud võistlusest võttis osa 34 noort kündjat Austriast, Luksemburgist, Slovakkiast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Poolast, Hollandist, Lätist, Ukrainast ja Eestist.

Rahvusvahelise koolinoorte künnimeistrivõistluse üldarvestuses võitis esimese koha Jaagup Kask, kes esindas Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli.

34 võistleja hulgast pälvisid teise ja kolmanda koha Andres Tamm, kes esindas Dotnuva Balticut ja Kristjan Raamat, kes esindas Järvamaa kutsehariduskeskust.

Olustvere põldudel võtsid koolinoorte kõrval mõõtu ka 22 harrastuskündjat, kes moodustasid väiketraktorite ehk T-25 klassi. T-25 klassi harrastuskündjate võitjaks tuli Keit Uusen, teise koha sai Riivo Sepp ja kolmanda koha Heino Soomets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles