VILLEM VARIK Viljandi toidutänav on avatud siis, kui see on kõige mõistlikum

Villem Varik
, ettevõtja ja kultuurikorraldaja
Copy
Rubiini platsile on ennast praegu sisse seadnud kolm toitlustajat.
Rubiini platsile on ennast praegu sisse seadnud kolm toitlustajat. Foto: Marko Saarm

AASTA aega tagasi oli kunagise kino Rubiini plats Viljandis üks tühi ja kõle parkla- ja pandimajaäärne ala, kus keskeltläbi viibiti alla minuti. Tänavu suve keskpaigaks oli seal aga avatud juba kolm toidukioskit.

Miks need kioskid päevaajal lahti ei ole, nagu küsis Sakala ajakirjanik Sigrid Koorep oma kolmapäevases repliigis? Juba eos leppisid asjaosalised omavahel kokku, et nädala sees hommikuti ega ka mitte lõunati ei ole lihtsalt erilist põhjust avatud olla, sest Viljandis on lõunapakkujaid niigi juba üle 20. Meie esimesel toidutänava suvel otsustati keskenduda just õhtustele aegadele.

Tänu Kristina Libe ja mittetulundusühingu Loov Viljandi eestvõtmisele sai Rubiini plats mõnusad pingid ja lauad ning suve lõpul nägi see juba seltskondi, kes veetsid seal mõnusalt aega rohkem kui 20-30 minutit. Praeguseks on kokkulepped tehtud ka inimestega, kes võiksid toidutänava projektiga järgmistel aastatel liituda. Viljandi noortekeskuse toel on kirjutatud projekt, mille abil muudetakse see plats 2024. aasta suveks veel atraktiivsemaks ja ühtlasi sünnib uus algatus Rubiini Kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles