KÄRPED Maksuamet vähendab Viljandimaa büroo lahtiolekuaegu

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Eero Vabamägi

Maksu- ja tolliamet muudab kümne teenindusbüroo töökorraldust, sest analüüs näitab, et nõudlus silmast silma teeninduse järele on kahanenud. Mitu bürood on edaspidi enamik aastast suletud ning Viljandi büroo hakkab järgmise aasta maist töötama kolm päeva nädalas.

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektori Raigo Uukkivi sõnul oli mullu füüsilise isiku deklaratsiooni esitamise välisel ajal maist jaanuarini arvukalt päevi, kui mõnes teenindusbüroos ei käinud ühtki klienti. "Inimesed pöörduvad üha enam MTA e-kanalite poole ning rahulolu MTA e-teenustega on väga suur. Tänaseks oleme jõudnud seisu, kus saame nõudluse puudumise tõttu teha otsuse loobuda teenusest, mida inimesed senises mahus enam ei vaja ning mille ülevalhoidmine on maksumaksjale ebamõistlik igakuine kulu."

Kevadel tehtud analüüs näitas, et kõige väiksema külastatavusega teenindusbürood on Kärdlas, Haapsalus, Põlvas, Raplas, Paides ja Jõgeval. Keskmiselt käib neis üheksal kuul aastas 2,76 klienti päevas, mis on 0,86 klienti teenindaja kohta. Klienditeeninduse koormus on vähenenud ka Kuressaare, Valga, Rakvere, Viljandi ja Võru büroos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles