VILJANDI Nädalavahetusel meeleavaldust plaaninud ja loata jäänud Isamaa süüdistab linnapead salasepitsustes

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Erakond Isamaa liikmed on automaksu vastu protesteerinud ja allkirju kogunud mitmel pool üle Eesti. Pildil erakonna liikmed 9. septembril Karksi-Nuia meefestivalil allkirju kogumas, esiplaanil Helir-Valdor Seeder.
Erakond Isamaa liikmed on automaksu vastu protesteerinud ja allkirju kogunud mitmel pool üle Eesti. Pildil erakonna liikmed 9. septembril Karksi-Nuia meefestivalil allkirju kogumas, esiplaanil Helir-Valdor Seeder. Foto: Kaupo Kase

12. septembril taotlesid Isamaa erakonna liikmed Viljandi linnavalitsuselt luba korraldada 16. septembril turuplatsil automaksuvastane meeleavaldus. 15. septembriks polnud nad seda saanud, küll aga oli see antud 17. septembriks linna sünnipäeva pikalauapeo korraldajatele. Isamaalased näevad selles endavastast vandenõu. Linnapea nimetas seda asjaolude õnnetuks kokkusattumuseks.

Isamaa Viljandi osakonna esimees Harri Juhani Aaltonen saatis esmaspäeval, 18. septembril linnavalitsusele kirja, milles nentis, et erakond ei saanud oma taotluse kohta mingit infot, ka näiteks täpsustavaid küsimusi, mis selgitaksid loa andmise viibimist.

«Linnavalitsuse ametnikelt telefoni teel järele uurides saime teada, et ametnik Vilja Volmer-Martinson on puhkusel ja Isamaa erakonna esitatud avaliku ürituse loa avaldus on jäänud lihtsalt seisma, mitte ükski ametnik ei olnud sellega tegelenud,» seisab Aaltoneni kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles