Tegus noortestuudio alustab teist hooaega

Margus Haav
, reporter
Copy
Üks Temufi stuudio eestvedajatest, lavastaja ja näitleja Peep Maasik nendib, et tänapäeva noored kipuvad sotsiaalmeediasse ära kaduma ja samas on neil raskusi sotsialiseerumisega.
Üks Temufi stuudio eestvedajatest, lavastaja ja näitleja Peep Maasik nendib, et tänapäeva noored kipuvad sotsiaalmeediasse ära kaduma ja samas on neil raskusi sotsialiseerumisega. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal tegutseva loomingulise ühenduse Temufi noortestuudio alustab teist hooaega. Esimest korda saadakse kokku 26. septembril. Üks stuudio eestvedajatest, lavastaja Peep Maasik ütles, et siis saavad kõik huvilised tulla vaatama, millega õigupoolest tegemist on.

"Me anname võimaluse proovida, kas sobib või mitte," lausus Maasik. Tema sõnul näitas esimene hooaeg, et huvi on küll suur, kuid noored on samas üle koormatud. "Neil on nii palju asju käsil! Igasugu trennid ja muusikakoolid ja kunstiringid ning nad peavad igale poole jõudma. Meil on üks tüdruk Karksi-Nuiast. Ta käib Viljandis koolis, Suure-Jaanis lauluringis ja veel meil teatriringis! Küsisin, et kuidas ta jaksab, ja ta vastas, et aga ta tahab. Eks see suhtumise küsimus olegi."

Aastapäevad tagasi alustanud noortestuudio esimene lavastus "Rahu" jõudis kevadel Sakala keskuse lavalaudadele. Luulelavastuses kohtusid Urmas Alenderi, Karl Ristikivi, Charles Baudelaire’i, Doris Kareva ja trupi liikmete endi viimase aasta looming. Sügisel alustati siis 18 noorega, kevadeks oli neid järele jäänud 11. Noortestuudio on mõeldud peamiselt küll 12–18 aasta vanustele, ent ka tulla võivad ka vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles