Viljandis tuleb üle hulga aja reiv

Margus Haav
, reporter
Copy
Exos on artistina esinenud enamikus tuntud klubides üle maailma ning tema jõulised kuid ühtlasi tundlikud etteasted jäävad publikule kauaks meelde.
Exos on artistina esinenud enamikus tuntud klubides üle maailma ning tema jõulised kuid ühtlasi tundlikud etteasted jäävad publikule kauaks meelde. Foto: Erakogu

Laupäeva, 16. septembri hilisõhtul algab Viljandis Sakala keskuse sammassaalis sügavama suuna elektroonilise muusika sündmus reiv. Publiku ette astub nimekas väliskülaline, Islandi üks olulisemaid techno-muusika artiste, rahvusvahelise haardega Exos, kes on oma külmakõlalise ja kompromissitu helipildiga jõudnud maailma tähtsamate ööklubide lavalaudadele.

"Septembris pidi toimuma Viljandi rütmifestival, aga see jäi ära," selgitas Viljandi reivi üks esinejaid ja abikäsi Kaido Kirikmäe. "Exos oli selle esmases valikus esindatud ja arvasime, et võiks sellise ägeda tüübi ikkagi kohale tuua ja korradada siis täiesti eraldi sündmuse, mis sai nimeks Viljandi reiv."

Exose, kodanikunimega Arnvidur Snorrassoni esinemiste kohta võib korraldajate kinnitusel julgelt öelda, et tema jõulised, kuid ühtlasi tundliku loomuga etteasted jäävad kauaks ajaks meelde. Exos on avaldanud üle kahekümne vinüülplaadi ja neli täispikka albumit. Tema debüüt leidis aset 17-aastaselt koos esimese EP-ga Thule Recordsilt, Islandi dubtechno plaadifirmalt, mida tuntakse oma selgelt eristuva minimalistliku heli poolest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles