HOOLEKANNE Käik Porvoosse kinnitas Helmen Küti usku, et Viljandisse tuleb rajada eakate teenuskeskus

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Linnavolikogu esimees Helmen Kütt sõnas, et Viljandisse on väga vaja eakatele mõeldud keskust, kus oleks eakatel võimalik väikseid kortereid üürida ning vajalikke teenuseid saada.
Linnavolikogu esimees Helmen Kütt sõnas, et Viljandisse on väga vaja eakatele mõeldud keskust, kus oleks eakatel võimalik väikseid kortereid üürida ning vajalikke teenuseid saada. Foto: Eero Vabamägi

6. septembri varahommikul kell kolm tõusis hulk Viljandi päevakeskuse töötajaid üles, et istuda bussi ja sõita Porvoosse uurima, kuidas soomlased eakate eest hoolt kannavad. Väljasõidu organiseerinud Viljandi linnavolikogu esimehe Helmen Küti hinnangul on mõned asjad Eestis ja Viljandis paremadki kui Soomes, ent õppida on palju. Eelkõige asub linnavolikogu esimees aga tegutsema selle nimel, et siia rajataks eakate teenuskeskus.

Linnavolikogu esimees ütles väljasõidu tagamaadest rääkides, et mõte korraldada Viljandi päevakeskuse töötajatele õppe- ja tuulutusreise hakkas idanema tänavu kevadel. Päevakeskuse töötajatega suheldes sai uuritud, kas näiteks Soome hoolekandesüsteemiga tutvumine pakuks huvi, ning selgus, et huvi oli nii suur, et lisaks esimesele reisile korraldatakse varsti seekord mitte osalenud töötajatega teinegi, lisaks on Porvoo töötajatel soov ja plaan tulla külla Viljandisse. "Kõik päevakeskuse töötajad ei saa ju päev otsa välismaal olla ning seejärel kell kolm öösel magama läinuna tööle minna," tähendas Helmen Kütt. Öösel ärganud töötajad jõudsid tõepoolest ka järgmiseks ööks koju tagasi.

Väljasõit korraldati Porvoo linna, sest Küti hinnangul on seal väga hea võimalus sotsiaalhoolekandega tutvust teha ning suhted Viljandi kõige vanema sõbra, juba Nõukogude ajal sõpruslinnaks saanud Porvooga olid veidi soiku jäänud. "Vanasti oli meil suhtlus just sotsiaaltöö vallas väga tihe, aga alati on nii, et kui inimesed vahetuvad, kipub ka suhtlus hääbuma," lausus Kütt. Seda viga kavatseb ta parandama asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles