Matmise asemel tuhk kaevu? Viljandi võtab pärnakatelt eeskuju

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Pärnu Metsakalmistul on tuhapuisteala olnud umbes kuu aega. Viljandi Linnahoolduse juht loodab, et ka Viljandi Metsakalmistule õnnestub seesugune rajada.
Pärnu Metsakalmistul on tuhapuisteala olnud umbes kuu aega. Viljandi Linnahoolduse juht loodab, et ka Viljandi Metsakalmistule õnnestub seesugune rajada. Foto: Erakogu

Viljandi Linnahoolduse juht käis teisipäeval Pärnu Metsakalmistul tutvumas sealse äsja valminud tuhapuistealaga. Linnahooldus näeb, et seesugune ala kuluks kindlasti ka Viljandis ära, ja liigub sinnapoole, et ühel hetkel saaks ka siin urni muldasängitamise asemel tuhakaevu puistata.

Pärnu linnavalitsuse heakorra peaspetsialist Piret Unn rääkis, et augusti esimeses pooles sealsel Metsakalmistul valminud tuhapuisteala on linnas esimene seesugune. Idee tuli Unni sõnutsi linnakodanikelt.

"Eks idee teki ikka siis, kui inimesed tulevad küsima, miks ei ole sellist kohta," lausus ta. "Minu juurde tuli inimene, kes oli kaua aega välismaal elanud ning tulnud siis tagasi Eestisse vanaduspõlve nautima. Ja siis ta oligi imestunud, et meil ei ole sellist ala, kuhu saab tuha puistata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles