Retkel saab teada, miks metssiga ennast vastu puud nühib

Sakala
Copy
Ennuksemäe metsavendade punker on Eesti suurim metsavendade ajalugu tutvustav objekt.  
Ennuksemäe metsavendade punker on Eesti suurim metsavendade ajalugu tutvustav objekt.  Foto: Elmo Riig

Laupäeval asetleidva kolmanda üle-eestilise metsarahva päeva kavas on enam kui 40 tasuta üritust. Viljandimaal on lastega peredel kell 10 ja 14 võimalik osaleda harival retkel riigimetsa majandamise keskuse Heimtali õpperajal ning kell 10.15 algab soovijatele jalutuskäik Ennuksemäe matkarajal. 

Millise puu lehtedel on jalad? Kust tuleb lepatriinu nimi? Kuidas määrata puu vanust? Mida tähendab vanarahva ütlus, et tamm tahab kasvada, kasukas seljas ja pea paljas? Miks nühib metssiga end vastu puud? Mida üllatavat saab puidust teha? Kõik need ja paljud teised küsimused saavad õpperetkel vastuse.

Hariv loodusmatk on korraldajate teatel suurepärane võimalus oma silmaga näha, kuidas lasteaias või koolis omandatud teadmised päris metsas rakenduvad. See aitab kasvatada uudishimu looduse ja laiemalt ümbritseva vastu. Et üritusest jääks vahva mälestus, kingivad korraldajad enne retke igale lapsele herbaariumi töövihiku, kuhu nad saavad teha märkmeid ja pärast kuivatamist kleepida retkel korjatud puulehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles