Kasutatud autot ostes tuleb rehkendada teadmata tulevikuga

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kasutatud autode müüja Ragnar Liinsoo näeb selles vallas endiselt defitsiiti. Rahul oleks ta siis, kui autoaias oleks paari­kümne sõiduki võrra suurem valik.
Kasutatud autode müüja Ragnar Liinsoo näeb selles vallas endiselt defitsiiti. Rahul oleks ta siis, kui autoaias oleks paari­kümne sõiduki võrra suurem valik. Foto: Elmo Riig

Kuigi kasutatud autode hinna tõus on raugenud ja uute autode liisingumaksed euribori kerkimise najal aina kasvanud, ostjad kasutatud sõidukitele tormi ei jookse. Samuti pole taastunud nende turg: aasta esimese kaheksa kuuga registreeriti Eestis välisriigist toodud sõidukeid paari tuhande jagu vähem kui mullu.

«Inimestel on raha kulutamiseks vähem käes ja emotsioonioste ma praegu ei näe. Auto ostetakse sellepärast, et on vaja liikuda,» tõdes osaühingu Autosalong omanik Raimond Tamm­oja ning rääkis, et kui enne oli ka selliseid ostjaid, kel oli vanast sõidukist isu täis, kes andsid selle sissemaksuks, lisasid mõni tuhat eurot juurde ja võtsid midagi uuemat, siis nüüd on olukord muutunud. «Kui sedasi vana auto tuuakse, on see ikkagi juba täiesti raibe, viimane on välja võetud, ja öeldakse, et soetaks nüüd selle teise auto ära, et oleks järgmisteks aastateks olemas.»

Ostja kaalub tehingut rohkem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles