Ugala avab hooaja esietendusega kahes saalis korraga

Sakala
Copy
Ameerika kirjaniku Tennessee Williamsi ühe kuulsama näidendi "Tramm nimega Iha" keskmes on kunagine iludus Blanche, kes sõidab külla oma võõraks jäänud õele ja õemehele.
Ameerika kirjaniku Tennessee Williamsi ühe kuulsama näidendi "Tramm nimega Iha" keskmes on kunagine iludus Blanche, kes sõidab külla oma võõraks jäänud õele ja õemehele. Foto: Elena Koit

Ugala teater avab laupäeval oma 104. hooaja svingipeo ning kahe uuslavastusega: kell 17 esietendub suurel laval Karl Koppelmaa lavastatud "Tramm nimega Iha" ja väikeses saalis Tanel Jonase käe all lavale jõudnud "Meie klass". 104. hooaja avapidustused jätkuvad seejärel teatri fuajees, kus peaesineja on ansambel The Swingers. Plaate keerutavad paarid, keda Ugala on kokku viinud või veel tugevamalt liitnud.

Ameerika kirjaniku Tennessee Williamsi näidendi "Tramm nimega Iha" keskmes on Blanche, kes sõidab külla oma võõraks jäänud õele ja õemehele. Blanche‘i illusioonis elatud elu ei sobitu õe ja õemehe julma reaalsusega ning sealt saab alguse kaose ja muutumiste teekond, mis ei jäta ühtegi tegelast puudutamata. Karl Koppelmaale on see esimene lavastus Ugala teatris.

Poola ühe kuulsama näitekirjaniku Tadeusz Słobodzianeki "Meie klass" põhineb ajaloolistel sündmustel. Seda on palju tõlgitud ning lavastatud näiteks Iisraelis, Ungaris, Ameerika Ühendriikides, Itaalias, Kanadas, Rootsis ja Suurbritannias. Näidend on võitnud Poola kõige prestiižsema kirjandusauhinna Nike. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles