Kahekümnendates eluaastates mõisnikuks – abielupaar ostis Pollenhofi plaaniga see koduks ehitada (2)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Uued omanikud on Pollenhofi elu sisse puhunud ja kuigi maja on ajahambast puretud, on nad seal juba mõndagi muutnud. Näiteks leidsid nad sepa, kes mõisa peaukse luku järgi puuduoleva võtme sepistas.
Uued omanikud on Pollenhofi elu sisse puhunud ja kuigi maja on ajahambast puretud, on nad seal juba mõndagi muutnud. Näiteks leidsid nad sepa, kes mõisa peaukse luku järgi puuduoleva võtme sepistas. Foto: Elmo Riig

Pärast Strykkide väljakolimist on Pollenhof ehk Polli mõis näinud igasuguseid aegu. Sellest kõneleb ka härrastemaja seintele ja põrandale jäänud kultuurikiht: väärispuidust parketi külge on naeltega löödud linoleum ja tapeedi alt paljastub kiri «Mina olin siin 1942».

Nüüd on Pollenhof olnud kolm kuud noore abielupaari käes, kes otsustas osta mõisa veel enne seda, kui on 30-aastaseks saanud. Nende plaan on taastada härrastemaja võimalikult algupärasel kujul. Kuid eks see muinsuskaitsega läbi rääkides selgu, milline too algupära peaks olema – sai ju maja juba Strykkide ajal päris palju ümber ehitatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles