Käidavasse kohta jäetud praht ehmatas möödujaid

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu värava kõrval asuva tühja maja ääres vedeles katkises prügikotis kassi korjus.
Turu värava kõrval asuva tühja maja ääres vedeles katkises prügikotis kassi korjus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile hommikul võisid Leola tänava äärsest turu väravast mööduvad viljandlased näha võigast vaatepilti: värava kõrval vedeles katkises prügikotis kassi korjus.

Šokeerivast vaatepildist «Sakalale» teada andnud inimese sõnul oli punt väiksemaid prügikotte, millest ühes oli surnud loom, tühjana seisva Leola tänav 14-a maja juures vedelnud vähemasti paar päeva. Sellest andis tunnistust ka lehk, mida oli kotile lähemale minnes tunda.

«See on ikka jube!» lausus toimetusse helistanud inimene, kes oli nähtust tugevasti häiritud.

Korjuse koristas Viljandi kodutute loomade varjupaiga töötaja ära keskpäeva paiku.
Viljandi linnavalitsuse majandusameti spetsialist Kaidi Braun tõdes, et sel viisil surnud loomaga ringi käia on väga jõhker.

Et aga pole teada, kes korjusest niisugusel moel vabanes, ei ole võimalik kedagi vastutusele võtta. Tema teada pole Viljandis olnud ka juhust, kus keegi samalaadselt teolt oleks tabatud.

Loomakaitse seaduse järgi võib looma suhtes lubamatu teo toimepanijat karistada kuni 800 euro suuruse trahviga.

Brauni ütlemist mööda ei tule selliseid juhtumeid, kus surnud loom on muu prügi hulka peidetud, õnneks kuigi sageli ette. Ta märkis siiski, et jäätmejaamas tuleb kottidest ja karpidest vahest nii mõndagi välja.

Majandusameti spetsialist nentis, et praegusel aastaajal võib lume ja jää alt ebameeldivaid üllatusi välja tulla.

«Kui keegi surnud looma leiab, tuleb sellest kindlasti teada anda,» toonitas Kaidi Braun. Ta lisas, et kui loom vedeleb tee peal, on kõige õigem teatada sellest Veolia Keskkonnateenustele, kes selliste juhtumitega tegelevad. Kui loom on aga näiteks haljasalal või kinnistul, koristavad selle ära loomade varjupaiga töötajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles