Kroonilistele haigetele pakutakse abi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

31. märtsil ootab mittetulundusühing Minu Tasakaal Viljandimaa puuetega inimeste nõukotta tasuta loovteraapia infopäevale kroonilisi haigeid, nende lähedasi ning kõiki huvilisi kuulama kahte praktilist ja kasulikku loengut.

Kuigi üritus korraldatakse koostöös vähiliiduga, on oodatud ka kõiki teisi valu tekitavaid haigusi põdevad inimesed.

Kell 12 algab loeng «M-vitamiin ehk muusikateraapia», kus muusikaakadeemias lauljaks õppinud ja end mitmes riigis täiendanud Marel Hillep räägib, kuidas muusika meile mõjub ja kuidas selle abiga saab endale ise head teha. Kuigi põhiline on loeng, saavad kuulajad paari asja ise katsetada.

Kell 14 algaval loengul on jutuks mahedad valuvaigistid. Tartu ja Baseli ülikoolis õppinud ning Šveitsis haigeid nõustanud Moonika King annab ülevaate valu psühholoogilistest aspektidest ning tutvustab võtteid, kuidas ise paremini valuga toime tulla ja oma elu valuvabamaks muuta. Põhiliselt saavad abi inimesed, keda vaevavad krooniliseks muutunud valud, mille keha on oma mällu salvestanud.

Kell 15.30 on kavas väike kokkuvõte, kus jagatakse nippe ja nõuandeid enda ning lähedaste aitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles