Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhtide süüasi jõudis kohtus eelistungini

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
2021. aasta 15. septembril avalikuks saanud kriminaalmenetlus Maaelu Edendamise sihtasutuse tegevuse üle jõudis esimest korda kohtusaali reedel, kui peeti eelistung. Millal ja kas kohtuprotsess algab ning sihtasutuse endistele juhatuse liikmetele Raul Rosenbergile (vasakul) ja Madis Reinupile süüdistus ette loetakse, pole veel teada.
2021. aasta 15. septembril avalikuks saanud kriminaalmenetlus Maaelu Edendamise sihtasutuse tegevuse üle jõudis esimest korda kohtusaali reedel, kui peeti eelistung. Millal ja kas kohtuprotsess algab ning sihtasutuse endistele juhatuse liikmetele Raul Rosenbergile (vasakul) ja Madis Reinupile süüdistus ette loetakse, pole veel teada. Foto: Marko Saarm/Elmo Riig Montaaž

Valga kohtumajas peeti reedel eelistung Viljandis asuva Maaelu Edendamise Sihtasutuse endiste juhatuse liikmete süüasjas. Kohus sai protsessi osalistelt erinevaid taotlusi, muu hulgas tegi ühe süüdistatava kaitsja ettepaneku saata süüdistusakt prokuratuuri tagasi.

Eelistungil esitatud taotluste ja muude seal käsitletud küsimuste kohta võtab kohus seisukoha oktoobri alguseks ja kuulutab määruse välja hiljemalt 5. oktoobriks. «Ühtegi seisukohta kohus eelistungil välja ei kuulutanud ning istungite kuupäevi paika ei pannud,» teatas Tartu kohtute pressiesindaja Siim Saavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles