Romeo Pikand sõitis Eesti meistrivõistlustel pronksmedalile

Priscilla Õmblus
Copy
Romeo Pikand saavutas Eesti meistrivõistluste viimasel etapil klassis 125cc teise koha ning tagas endale sellega sarja kokkuvõttes pronksmedali.
Romeo Pikand saavutas Eesti meistrivõistluste viimasel etapil klassis 125cc teise koha ning tagas endale sellega sarja kokkuvõttes pronksmedali. Foto: Igor Tseskidov

Koduste motokrossi esivõistluste neljandal, viimasel etapil eelmisel laupäeval Tartumaal Lange keskuses selgitati meistreid sooloklassides ning Viljandi sõitjatest jõudis pjedestaalile Romeo Pikand, kes pälvis ühtlasi hooaja kokkuvõttes pronksmedali.

Päev pakkus põnevat ja pingelist võidukihutamist ning Romeo Pikand astus võistlustulle klassi MX125 ehk 125cc medalipretendendina. Ajasõidus õnnestus tal saada parim tulemus. «Esimese sõidu start hästi ei õnnestunud ja esimeselt ringilt tuli ta neljandana, aga sõidu lõpetas ta teisena,» rääkis isa Ergo Pikand.

Avasõidus tegi hea stardi sarjas liidrikohta hoidev Richard Paat ja asus lätlase Mārtiņš Ozoliņši ees juhtima. Sõidu edenedes hakkas Ozoliņš Paati kinni püüdma, kuid ühel hüppel pidid sõitjad seal toimunud kukkumise pärast hoo maha võtma ja Ozoliņš seda ei teinud. See ei jäänud kohtunikel märkamata ja lätlast ootas ees kümnekohaline karistus, mis osutus tiitliheitluses määravaks. Paat võitis sõidu, korra kukkunud Ozoliņš tuli finišisse küll teisena, kuid karistuse tõttu läks talle kirja kümnes koht. Teiseks tõusis tänu sellele Romeo Pikand ja kolmandaks lätlane Jēkabs Kubuliņš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles